Bedrijven met een publieke taak

Werknemers in een dynamische omgeving

Cursus Ambitie en emoties

Van agitatie naar zelfbewust handelen

Het is een kunst om je ambities helder en je emoties onder controle te hebben. Verwachtingen, ontplooiing van talenten, ambities, prestatiedruk: werknemers in moderne bedrijfsculturen hebben hiermee te maken. In bedrijven met een dienstverlenende taak is de dynamiek en druk voor werknemers hoog. Elke dag moet er gepresteerd worden en de klant staat centraal.
Binnen de dagelijkse hectiek altijd je emoties beheersen is moeilijk. Juist mensen die de lat hoog leggen en mensen die uitdagingen aangaan, lopen het risico eerder de confrontatie met veeleisende klanten aan te gaan. Het professioneel handelen wordt in deze situaties bedreigd en kan door verlies van controle of zelfbeheersing leiden tot agitatie en boosheid.

Programma ‘Van agitatie naar zelfbewust handelen’

In overleg met de opdrachtgever wordt een programma op maat vastgesteld. In programma’s van 4 tot 7 bijeenkomsten (ca. 3 uur per bijeenkomst) kunnen er resultaten behaald worden.

Groepsgrootte

Minimaal 8, maximaal 12 personen

Leerdoelen

Je leert om negatieve emoties en irritaties de baas te blijven en je op een positieve manier te richten op je eigen energie en ambitie. In deze cursus ‘Ambitie en emoties’ leer je je functioneren op je werk verbeteren, waarbij je meer balans in emoties zult gaan ervaren. De cursus is gericht op:

 • Inzicht: Je vergroot je inzicht in eigen kracht en kwetsbaarheden. Je leert over je persoonlijkheid en de invloed van stress op je functioneren.
 • Reflectie: Je gaat beter kijken naar je eigen functioneren. Je leer de eerste tekenen van frustratie en irritatie te herkennen; dit is een start van beter anticiperen.
 • Nieuwe of andere vaardigheden leren toepassen: Je gaat aan de slag met persoonlijke punten en je wensen op gebied van coping met stress. Ook wordt gewerkt met oefening van de-escalerende vaardigheden.
 • Focus en bevlogenheid: Deze cursus sluit je positief af door te weten hoe je je energie kunt richten op positieve prikkels, waardoor je je bevlogenheid behoudt of hervindt.

In overleg met de opdrachtgever en de deelnemers kunnen leerdoelen ook op maat worden vastgesteld.

Meer informatie of een afspraak maken?

Benieuwd naar het volledige programma? Interesse in een persoonlijk intakegesprek? Bel Peter (06 – 11 30 13 03), Marja (06 – 37 44 97 92) of laat je contactgegevens achter. Wij bellen je dan binnen één werkdag.

 • Heb je vragen?

  Heb je vragen?

  Bel of mail ons:
  06 - 11 30 13 03 (Peter)
  06 - 37 44 97 92 (Marja)
  info@kopzorgenzo.nl
 • Startdata agressietherapie

  Startdata agressietherapie

  Agressie leren hanteren?
  • Start januari 2016
  Meld je nu aan >>